Uvjeti rada

-Registracijom na stranici www.kolekcionar.net obvezujete se da ćete prihvatiti sljedeće uvjete.

-Registracija je besplatna za sve članove aukcija(kupce i prodavače). Prilikom registracije na aukcije morate upisati Vaše osobne podatke koji moraju biti kompletni i točni. Aukcije www.kolekcionar.net 
imaju pravo provjere podataka koje ste upisali pri registraciji. Aukcije www.kolekcionar.net ne odgovaraju ukoliko podaci člana nisu bili točni. Lažni računi će bez prethodne obavijesti biti brisani.
Nije dozvoljeno u korisničko ime upisivanje e-mail adrese i web adrese.

- Kupac nema nikakve obveze prema aukcijama,već  je dužan nakon završetka aukcije stupiti u kontakt s prodavačem i dogovoriti se o preuzimanju i plaćanju kupljenih predmeta. Kupac ima obvezu prema prodavaču platiti cijenu kupljenog  predmeta i troškova dostave.

-Prodavač  može postaviti besplatno neograničen broj predmeta na aukcije,a plaća proviziju za one predmete koji su prodani i za dodatne usluge koje je koristio prilikom postavljanja aukcija.(pogledati NAKNADE).Prilikom postavljanja aukcije prodavač određuje početnu cijenu predmeta koji prodaje,dodaje sliku i opis predmeta. Prodavač može staviti i kupi odmah opciju a može staviti i zaštitnu cijenu ukoliko ne želi prodati predmet ako ne dostigne određeni iznos. Prodavač je dužan nakon završetka aukcije obavijestiti kupca da je kupio predmet na njegovoj aukciji i dogovoriti se s kupcem oko preuzimanja i plaćanja prodanih predmeta. Prodavač je dužan prodati predmet kupcu koji je ponudio najveću cijenu za predmet.
Prodavač ima obvezu prema aukcijama da će platiti račun koji je primio za korištenje usluga(provizije za prodane predmete i ostale dodatne usluge) u roku 7 dana od primanja računa. Račun se šalje e-mail poštom. Ukoliko prodavač nepodmiri  obveze prema aukcija njegov korisnički račun će biti privremeno blokiran dok ne podmiri sve obveze.
Prodavač će imati mogućnost uplatiti unaprijed neki iznos na svoj račun a kod takve transakcije dobiti će 10% veći iznos od uplaćenog na svoj račun. Znači ako uplatite 100,00kn na račun će biti pripisano 110,00kn.
Prodavač može mijenjati,obrisati ili zatvoriti svoju aktivnu aukciju sve do momenta kada je dana prva ponuda,nakon toga aukcija se više ne može mijenjati.

-Aukcije www.kolekcionar.net nakon uspješno završene aukcije sudjeluju u spajanju prodavača i kupca ali ne sudjeluju u obavljanju transakcija između prodavača i kupca i ne snosi nikakve posljedice koje su proizašle prilikom nerealizirane transakcije između kupca i prodavača. 

-Nakon uspješno završene aukcije i prodavač i kupac primit će e-mail u kojem će se nalaziti podaci o predmetu,postignuta cijena,ime i prezime,adresa,broj telefona i e-mail adresa člana aukcija.
Znači Vaše podatke će primiti član s kojim ste uspješno završili aukciju. Prodavač prima e-mail s podacima o kupcu,a kupac prima e-mail s podacima o prodavaču.
Vaši podaci neće biti slani na uvid trećim osobama,neće se koristiti u reklamne svrhe i biti će strogo čuvani. To pravilo ne vrijedi ukoliko se radi o protuzakonitoj aktivnosti.

-Prodavač i kupac  nakon uspješno realizirane transakcije ili nerealizirane transakcije ocjenjuju jedan drugog. Znači daje se pozitivna,neutralna ili negativna ocjena i napiše komentar. Što član ima više pozitivnih ocjena od različitih članova to je  pouzdaniji kao prodavač ili kupac. Ukoliko član dobije uzastopno više negativnih ocjena od drugih članova znači da nije pouzdan prodavač/kupac i takvog člana možete staviti na listu neželjenih korisnika. Također aukcije www.kolekcionar.net imaju pravo privremeno ili trajni isključiti člana koji ima više uzastopnih negativnih ocjena.

-Na stranicama za prodaju,na slikama koje se postave na aukciju,kod pitanja prodavaču i stranici o meni  zabranjuje se unošenje osobnih podataka,e-mail adresa,web stranica,brojeva telefona,također je zabranjeno prodavati novi reklamni materijal ostalih aukcijskih kuća na kojem se vide web-adresa,adresa,.... Aukcije www.kolekcionar.net imaju pravo obavijestiti korisnika da makne te podatke ukoliko ih je unio,a ukoliko korisnik to ne učini bez daljnjeg  obavještenja mogu obrisati aukcije koje sadrže te podatke.

-Aukcije www.kolekcionar.net ne snose nikakvu odgovornost za predmete koji se prodaju na ovim stranicama,a to su upisani krivi podaci kod prodaje predmeta,korištenje tuđih slika,korištenje tuđih tekstova,kvalitetu i legalnost predmeta.
Sve nepravilnosti možete prijaviti klikom na link koji se nalazi na samoj aukciji.

-Aukcije www.kolekcionar.net neće tolerirati umjetno dizanje cijena od strane samih prodavača ili pomagača. Član aukcija ima pravo prijaviti prodavača ako misli da je cijena namjerno dizana a prodavač može biti suspendiran(privremeno ili trajno).Također kupac koji  kupi predmete na aukcijama a nije sprema preuzeti obvezu plaćanja prodavači isto može biti suspendiran s aukcija.

-Na aukciji www.kolekcionar.net nije dozvoljena prodaja predmeta koji su zabranjeni zakonom Republike Hrvatske a to su:oružje(osim trofejnog),ilegalni software,kopije filmova,glazbe i sl,duhanski proizvodi,lijekovi,narkotici,pirotehnika,ukradeni predmeti, predmeti koji krše autorska prava,pornografija,odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske.
Ukoliko primijetite takve predmete na stranicama aukcija molimo Vas da to prijavite a ta aukcija će biti brisana bez prethodnog obavještenja prodavaču.
Ukoliko organi vlasti imaju dokaze da se radi o kršenju zakona Vaši podaci će im biti dati na uvid.

- Ukoliko se korisnik neće pridržavati uvjeta rada njegov korisnički račun biti će privremeno ili trajno izbrisan,a zavisno o radnji koju je počinio protiv njega se može pokrenuti kaznena ili krivična prijava.

-Aukcije www.kolekcionar.net imaju pravo izmjene uvjeta rada u bilo kojem trenutku. Ukoliko dođe do izmjana uvjeta rada korisnici će biti obaviješteni u rubrici novosti.

- Ukoliko se ne slažete s uvjetima rada molimo Vas da ne koristite stranice www.kolekcionar.net .


 

 

 


 


Stranica je generirana u 22 milisekundi.